Πολύτιμος πελάτης για τα γαλλικά ναυπηγεία STX France η MSC Cruises (βίντεο)

Πολύτιμος πελάτης για τα γαλλικά ναυπηγεία STX France η MSC Cruises (βίντεο)

198
Πολύτιμος πελάτης για τα γαλλικά ναυπηγεία STX France η MSC Cruises (βίντεο)

Η MSC Cruises οριστικοποίησε τη συμφωνία της με τα γαλλικά ναυπηγεία STX France στο St. Nazaire για τη ναυπήγηση δύο επιπλέον κρουαζιερόπλοιων της κατηγορίας «Meraviglia-Plus Generation». Τα δύο νέα πλοία θα βρεθούν στην δεύτερη θέση της λίστας των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων του κόσμου και τα μεγαλύτερα που θα έχουν ποτέ κατασκευαστεί για ευρωπαϊκή εταιρεία. Το μήκος τους θα φτάνει τα 331 μέτρα και θα έχουν χωρητικότητα 177.000 gt. Στις πάνω από 2.450 καμπίνες τους θα μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 6.300 επιβάτες.

untitled

Η παράδοση των δύο γιγαντιαίων κρουαζιερόπλοιων έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020. Προηγουμένως, όμως, τον Μάιο του 2017 θα παραδοθεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας «Meraviglia-Plus Generation», το «MSC Meraviglia», ενώ το αδελφό του πλοίο «MSC Bellissima» προβλέπεται να παραδοθεί το Μάρτιο του 2019.

Συνολικά η MSC Cruises θα κατασκευάσει στα γαλλικά ναυπηγεία στο St. Nazaire, έως το 2026, συνολικά 8 κρουαζιερόπλοια, έχοντας ήδη παραλάβει μέχρι σήμερα 12 κρουαζιερόπλοια από τα γαλλικά ναυπηγεία.

Στο time-lapse βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατασκευή του εντυπωσιακού MSC Meraviglia: https://www.youtube.com/watch?v=3iFVJgu7Qmo&t=44s

 

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.