Με το βλέμα στην Τεχεράνη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Με το βλέμα στην Τεχεράνη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

103
Με το βλέμα στην Τεχεράνη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ εμφανίστηκε εξαιρετικά θετικός και αισιόδοξος ως προς τις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το προακτορείο Tasnim, ο Iρανός υπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις βρίσκονται ς προς τη σωστή κατεύθυνση, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τους ήδη καλούς δεσμούς τους.

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο στην Τεχεράνη, ο κ. Zarif εξέφρασε την ικανοποίησή του με την υπάρχουσα τάση των σχέσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Αθήνας, λέγοντας ότι υπάρχει καλή θέληση, καθώς και πολιτική βούληση μεταξύ των δύο πλευρών για την περαιτέρω επέκταση των δεσμών τους σε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς τομείς.

Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, τόνισε το σημαντικό ρόλο της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή και στον κόσμο, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συσφίξει τους δεσμούς της με το Ιράν.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ιράν συνοδευόμενος από πολυπληθή οικονομική αντιπροσωπεία. Στην Τεχεράνη, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε 3 μνηνόνια συνεργασίας. H επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου αφορούσε την ανάπτυξη σταθερότετου δίαυλου επικοινωνίας των δύο πλευρών και επικαιροποίηση των συνομιλιών καθώς και κατανόηση των τάσεων, προθέσεων και επιδιώξεων στα δύο υπουργεία εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.