Τα γερμανικά ναυπηγεία MV Werften σχεδιάζουν γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια

Τα γερμανικά ναυπηγεία MV Werften σχεδιάζουν γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια

457
Τα γερμανικά ναυπηγεία MV Werften σχεδιάζουν γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια

Για τη ναυπηγική βιομηχανία του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας μία άκρως ταραγμένη χρονιά φτάνει στο τέλος της, με το πρόσημο να είναι εν τέλει θετικό. Το γιατί έχει να κάνει με την απόφαση της Genting Hong Kong, μέλους του Μαλαισιανού ομίλου Genting Group, για εξαγορά των ναυπηγείων Lloyd Werft, που από τον περασμένο Ιούλιο μετονομάστηκαν σε MV Werften. Στόχος της Genting είναι η επένδυση περισσοτέρων από 150 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων του ομίλου σε Βίζμαρ, Ρόστοκ και Στράλσουντ. Συγκεκριμένα, στο Βίζμαρ θα κατασκευαστούν νέα κτήρια για έως και 700 εργαζομένους, ενώ σε Ρόστοκ και Στράλσουντ θα εκσυγχρονιστούν οι ναυπηγικές δεξαμενές.

Από τα τρία ναυπηγεία και έως το 2021 θα κατασκευαστούν συνολικά εννέα πλοία, ενώ μετά το 2021 οι εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου Jarmo Laakso κάνουν λόγο για κατασκευή τεσσάρων πλοίων σε ετήσια βάση. Τα πρώτα δύο πλοία που θα παραδοθούν από τη μονάδα του Βίζμαρ στην αμερικανική «Crystal River Cruises» είναι δύο κρουαζιερόπλοια για ποτάμιες κρουαζιέρες.

Όμως το μεγάλο τεχνολογικό στοίχημα των ναυπηγείων, σε Βίζμαρ και Ρόστοκ, είναι η ναυπήγηση δύο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων της κατηγορίας «Global Class», με κόστος που θα αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ και με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 12.000 επιβατών και μελών πληρώματος στις 2.500 καμπίνες τους. Θα έχουν χωρητικότητα 201.000 gt, μήκος 340 μέτρα, πλάτος 45 και θα διαθέτουν 20 καταστρώματα.

Για τις ανάγκες των ναυπηγείων εκτιμάται πως ο σημερινός αριθμός των 1.500 εργαζομένων θα αυξηθεί σε τουλάχιστον 3.000 μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

1 4

Φωτό: mv-werften.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.