Πρόσφορος διάλογος εκπροσώπων της ναυτιλίας ανεπτύχθη στο ετήσιο συνέδριο της WISTA Hellas

Πρόσφορος διάλογος εκπροσώπων της ναυτιλίας ανεπτύχθη στο ετήσιο συνέδριο της WISTA Hellas

333
Πρόσφορος διάλογος εκπροσώπων της ναυτιλίας ανεπτύχθη στο ετήσιο συνέδριο της WISTA Hellas

Η WISTA Hellas, στο καθιερωμένο Ετήσιο Φόρουμ της, προσκάλεσε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης παίκτες ‘κλειδιά’ της Ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς για να συζητήσουν για την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά. Περίπου 300 επαγγελματίες της Ναυτιλιακής Κοινότητας συμμετείχαν στο φετινό Φόρουμ με τίτλο «Η Ναυτιλία διατηρεί τη δυναμική της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον» οι οποίοι παρακολούθησαν έναν πρόσφορο διάλογο μεταξύ εκπροσώπων από τους σημαντικότερους τομείς της ναυτιλίας, γεγονός που εξασφάλισε την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» έκανε εισαγωγικά σχόλια πριν την έναρξη της συζήτησης, την οποία συντόνιζε ο κ. Nigel Lowry, Ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε μια εξέχουσα παράταξη ομιλητών και συγκεκριμένα τους (σε αλφαβητική σειρά): Χάρη Βαφειά, Πρόεδρο και CEO της εταιρείας StealthGas Inc., Mariella Bottiglieri-Green, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Giuseppe Bottiglieri Shipping Company S.p.A., Karin Orsel, CEO της MF Shipping Group, Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της WISTA International, Ειρήνη Παναγοπούλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Magna Marine Inc., Νίκυ Α. Παππαδάκη, Πρόεδρο της A.G Pappadakis and Co. Ltd. και Αντιπρόεδρο της INTERCARGO και Άκη Τσιριγάκη, CEO της Nautilus Offshore Services Inc.

dsc_6036

Πιστός στον τίτλο του Φόρουμ, κάθε ομιλητής παρουσίασε τη δική του οπτική και γνώση και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν αναφορικά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία στις μέρες μας. Ως αποτέλεσμα είχαμε μια ανοικτή και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία κράτησε το κοινό καθηλωμένο στις θέσεις του μέχρι το πέρας της συζήτησης. Οι ομιλητές μίλησαν για την αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία, τα χαμηλά ναύλα, την εκπαίδευση των ναυτικών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται σε ορισμένους τομείς, τις νέες τεχνολογίες στα πλοία και τις επενδύσεις σε ένα αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ακούστηκε ένα ευρύ φάσμα απόψεων καθιστώντας τη συζήτηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

dsc_6045

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της WISTA Hellas, κα Αγγελική Χάρτμαν, κατά το εναρκτήριο καλωσόρισμά της, δήλωσε: «Η ελληνική ναυτιλία στέκεται δυνατή, παρά τις όποιες δυσκολίες, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη δύναμη τιμώντας παράλληλα την ιστορία και την παράδοσή της. Διατηρεί σταθερά κυρίαρχο ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά».

Κλείνοντας τις εργασίες του φόρουμ, η κα Χάρτμαν ευχαρίστησε, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, όλους τους ομιλητές, τους χορηγούς και το κοινό για την εποικοδομητική και επιτυχημένη εκδήλωση.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.