Είδηση για την αγορά των container η παραγγελία δύο πλοίων

Είδηση για την αγορά των container η παραγγελία δύο πλοίων

171
Είδηση για την αγορά των container η παραγγελία δύο πλοίων

Σε μία αγορά η οποία βιώνει εξαιρετικά χαμηλούς ναύλους, αρκετές εταιρείες παρουσιάζουν αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, ενώ άλλες πτωχεύουν, σίγουρα αποτελεί είδηση η παραγγελία για κατασκευή πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έστω και αν αφορούν πλοία feeder. Καθ’ όλη την διάρκεια του 2016 οι παραγγελίες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και ως εκ τούτου η πρόθεση της Pacific International Lines (PIL) για την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 600 ΤΕU με option για τη ναυπήγηση ενός ακόμη, είναι άξια αναφοράς. H PIL με έδρα την Σιγκαπούρη ανέθεσε την κατασκευή των πλοίων στα ναυπηγεία Taizhou Kouan της Κίνας, ενώ η παράδοση του πλοίου αναμένεται το 2018.

H PIL δραστηριοποιείται σε γραμμές εντός Ασίας και είναι η 14η μεγαλύτερη εταιρεία πλοίων εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner, με συνολική χωρητικότητα στόλου τα 366.330 TEU.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.