Νεκρός έπειτα από δολοφονική επίθεση εναντίον του, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Νεκρός έπειτα από δολοφονική επίθεση εναντίον του, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

276
Νεκρός έπειτα από δολοφονική επίθεση εναντίον του, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Αντρέι Γκεναντίεβιτς Κάρλοφ, φερόταν να έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά από πυροβολισμούς, αλλά εν τέλει όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ πριν από λίγη ώρα, ο πρέσβης έχασε την ζωή του, αν και είχε μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Η επίθεση εναντίον του πρέσβη έγινε κατά την επίσκεψή του σε μια έκθεση φωτογραφίας στην τουρκική πρωτεύουσα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης.

Αρκετοί ακόμα προσκαλεσμένοι στην έκθεση τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας ως προς τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, ο πρέσβης ήταν προσκεκλημένος στην έκθεση με τίτλο «Η Ρωσία, με τη ματιά των Τούρκων». Είναι άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα ποιος είναι ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν δράστη, ο οποίος αφού πρώτα φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» εν συνεχεία πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ φορές προς την πλευρά του Ρώσου πρέσβη.

Ο δημοσιογράφος της Hurriyet, Χασίμ Κιλίτς, σημείωσε προς το γαλλικό πρακτορείο AFP ότι ο ένοπλος άνδρας ανέφερε κάποιες λέξεις σχετικά με το Χαλέπι και για «εκδίκηση».

Ο ακριβής αριθμός των τυχόν άλλων θυμάτων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

 

Φωτό: hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.