Η νέα σαιζόν κρουαζιέρας για το Αμβούργο διαγράφεται ευοίωνη

Η νέα σαιζόν κρουαζιέρας για το Αμβούργο διαγράφεται ευοίωνη

125
Η νέα σαιζόν κρουαζιέρας για το Αμβούργο διαγράφεται ευοίωνη

Ο λιμένας και η πόλη του Αμβούργου αναμένουν μία νέα σημαντική αύξηση στον αριθμό τόσο των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίσουν την χανσεατική πόλη όσο και των επιβατών που θα την επισκεφτούν. Συγκεκριμένα, ο φορέας εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών κρουαζιέρας του Αμβούργου Cruise Gate Hamburg (CGH) εκτιμά πως το 2017 τουλάχιστον 200 κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμένα του Αμβούργου μεταφέροντας περισσότερους από 800.000 επιβάτες, που μεταφράζεται σε αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά σχεδόν 13% (για τους επιβάτες), όταν και είχαν προσεγγίσει το Αμβούργο 171 κρουαζιερόπλοια με 710.000 επιβάτες.

Η νέα σαιζόν κρουαζιέρας για το Αμβούργο θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2017, όταν και θα αρχίσει τα ταξίδια του το «Queen Elizabeth», με πρώτο προορισμό το Σαουθάμπτον. Στο Αμβούργο, όμως, θα προσεγγίσουν για πρώτη φορά και πλοία της αμερικάνικης Norwegian Cruise Line, καθώς και τα MSC Preziosa (MSC Cruises) και το Mein Schiff 6 (TUI Cruises).

Η κορύφωση της κρουαζιέρας για το λιμένα του Αμβούργου το επόμενο έτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 10 Σεπτεμβρίου 2017, οπότε και θα λάβουν χώρα οι «Ημέρες Κρουαζιέρας» (Cruise Days) της πόλης. Τότε δέκα κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της χανσεατικής πόλης της Βόρειας Θάλασσας, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της θάλασσας και των κρουαζιερόπλοιων. Συγκεκριμένα, οι τυχεροί θα θαυμάσουν από κοντά τα εξής κρουαζιερόπλοια: «AIDAprima», «MSC Preziosa», «Εuropa», «Europa 2», «Mein Schiff 3», «Albatros», «Amadea», «Silver Wind», «Norwegian Jade» και το ποταμόπλοιο «Sans Souci».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/AIDA/CHLietzmann

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.