1.900 νέες θέσεις εργασίας δημιούργησε ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Δανία

1.900 νέες θέσεις εργασίας δημιούργησε ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Δανία

113
1.900 νέες θέσεις εργασίας δημιούργησε ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Δανία

Ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί μία οικονομική δραστηριότητα που αποδίδει εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της Δανίας. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, το 2016 επισκέφτηκαν την Δανία συνολικά 886.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Ο οικονομικός αντίκτυπος του τουρισμού κρουαζιέρας για την Δανία είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός, καθώς απέφερε στην οικονομία της χώρας σχεδόν 200.000.000 ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 1.900 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσφατη διεξήχθη από τον φορέα Cruise Copenhagen Network, ο οποίος συστήθηκε το 1992 και περιλαμβάνει όλους τους σημαντικούς παίκτες της δανέζικης βιομηχανίας κρουαζιέρας, μελέτη για να εκτιμηθεί τόσο η άμεση όσο και η έμμεση επίδραση του τουρισμού κρουαζιέρας στην δανέζικη οικονομία. Σύμφωνα με αυτήν, περίπου το 90% των επισκεπτών επιλέγουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες σε ένα από τα εννέα μεγαλύτερα λιμάνια της Δανίας, που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια, πριν ή μετά τη λήξη της κρουαζιέρας τους, με την Κοπεγχάγη να αποτελεί, βέβαια, τον κυριότερο προορισμό για τους επισκέπτες κρουαζιέρας (ποσοστό 88%).

Εκτός, όμως, από τους επιβάτες και τα μέλη των πληρωμάτων των κρουαζιερόπλοιων συνεισφέρουν σημαντικά στις τοπικές οικονομίες, καθώς ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά κυρίως σε αγορές τουριστικών ειδών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, αλλά και για εστίαση. Το 2016 ο αριθμός των πληρωμάτων των κρουαζιερόπλοιων, που προσέγγισαν σε κάποιο από τα δανέζικα λιμάνια, εκτιμάται πως αγγίζει τα 289.000 άτομα.

Οι εννέα δανέζικοι λιμένες που συμμετείχαν στην έρευνα του φορέα Cruise Copenhagen Network είναι οι εξής: Κοπεγχάγη, Άαρχους, Άαλμποργκ, Έλσινορ, Φρεντερίτσια, Κάλουντμποργκ, Χούντεστεντ, Σκάγκεν και Ρόνε.

 

Φωτό: visitcopenhagen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.