Η TEN Limited παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον των χρονοναυλώσεών της

Η TEN Limited παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον των χρονοναυλώσεών της

164
Η TEN Limited παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον των χρονοναυλώσεών της

Η Tsakos Energy Navigation Limited (TEN) ανακοίνωσε τη σύναψη τεσσάρων νέων χρονοναυλώσεων διάρκειας, κατά μέσο όρο, 14 μηνών με σημαντικούς ναυλωτές. Οι ναυλώσεις αφορούν ένα aframax, δύο panamaxes και ένα handysize product tanker της ΤΕΝ. Τα αναμενόμενα έσοδα από τα εν λόγω ναυλοσύμφωνα πρόκειται να ανέλθουν σε τουλάχιστον $1,4 δις.

Σχολιάζοντας τις συμφωνίες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEN Limited και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intertanko, κ. Νικόλας Τσάκος, δήλωσε: «Τα νέα ναυλοσύμφωνα θα αυξήσουν το ποσοστό χρήσης στο 68% για τα πλοία μας. Αναμένοντας την παράδοση 7 νέων πλοίων το 2017, τα 6 εκ των οποίων ήδη σε προσυμφωνημένες μακροχρόνιες ναυλώσεις, το ποσοστό κάλυψης θα ξεπεράσει το 70%. Ικανοποιώντας πλήρως τις επιθυμίες των ναυλωτών, θα επιτύχουμε το στόχο κάλυψης νωρίτερα από το προγραμματισμένο», και κατέληξε λέγοντας ότι «οι αλλεπάλληλες συνεργασίες με μεγάλους παίκτες της αγοράς, ταιριάζουν απόλυτα με το επιχειρησιακό μοντέλο δράσης μας, η περαιτέρω παγίωση του ισολογισμού μας και η ενίσχυση της συνεχιζόμενης κερδοφορίας της εταιρείας, όλα αυτά απεικονίζουν τελικά την πραγματική αξία της TEN Limited».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.