Νέο σούπερ-γιοτ 116 μέτρων από τα νορβηγικά ναυπηγεία Kleven (βίντεο)

Νέο σούπερ-γιοτ 116 μέτρων από τα νορβηγικά ναυπηγεία Kleven (βίντεο)

407
Νέο σούπερ-γιοτ 116 μέτρων από τα νορβηγικά ναυπηγεία Kleven (βίντεο)

Στις αρχές Δεκεμβρίου από τα ναυπηγεία Kleven, που έχουν την έδρα τους στην πόλη Ulstein στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός νέου εντυπωσιακού σούπερ-γιοτ, με μήκος που φτάνει τα 116 μέτρα. Η παράδοση στον ιδιοκτήτη του θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2017, αφού πρώτα συμπληρωθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός του γιοτ στην Γερμανία, στο Μπρεμερχάφεν. Ιδιοκτήτης είναι ο Graeme Hart, ο πλουσιότερος άνδρας της Νέας Ζηλανδίας.

Το νέο γιοτ, που ανήκει στον τύπο MT 5006 MKII ESV και στις 5 Δεκεμβρίου έφτασε στο λιμάνι του Μπρεμερχάφεν, έχει σχεδιαστεί από τη νορβηγική εταιρεία σχεδιασμού πλοίων και σκαφών αναψυχής Marin Teknikk σε συνεργασία με το νεοζηλανδικό σχεδιαστικό-δημιουργικό γραφείο Oscar Mike Naval Architects. Στόχος των δύο εταιρειών ήταν η σχεδίαση και ναυπήγηση ενός σούπερ γιοτ που θα μπορεί να πραγματοποιεί πλόες σε απαιτητικές θάλασσες.

Τον περασμένο Αύγουστο (2015) τα νορβηγικά ναυπηγεία είχαν παραδώσει το αδελφό πλοίο του σούπερ-γιοτ, το μήκους 107 μέτρων γιοτ «Ulysses».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την άφιξη του εντυπωσιακού γιοτ στο λιμάνι του Μπρεμερχάφεν: https://www.youtube.com/watch?v=COiAM-SLvEo.

Φωτό: klevenmaritime.no

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.