Ανοδικά κινούνται τα Dry στην περιοχή του Ατλαντικού, σημαντικά τα κέρδη για...

Ανοδικά κινούνται τα Dry στην περιοχή του Ατλαντικού, σημαντικά τα κέρδη για τα δεξαμενόπλοια

365
Ανοδικά κινούνται τα Dry στην περιοχή του Ατλαντικού, σημαντικά τα κέρδη για τα δεξαμενόπλοια

Dry

Οι προσδοκίες για επιβράδυνση της αγοράς φαίνεται να επιβεβαιώνονται ιδιαίτερα στην περιοχή του Ειρηνικού, με τους ναύλους στα μέσα Δεκεμβρίου να αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των αρχών του Νοεμβρίου. Οι βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις για πλοία Panamax παρουσίασαν μικρή κάμψη στα $8.000 ανά ημέρα ενώ τα Supras παρέμειναν σταθερά στα $6.750 ανά ημέρα. Οι ναύλοι στην περιοχή του Ατλαντικού για τα Panamax παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, στα $13.000 ανά ημέρα για βραχυχρόνιες ναυλώσεις παίρνοντας ώθηση από την ζήτηση για δημητριακά στην Κίνα. Οι ναύλοι για τα Handies ανέρχονται στα $9.000 ανά ημέρα πάλι για βραχυχρόνια συμβόλαια.

alibra

Wet

Οι τιμές για τα Aframax TD7 την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν υψηλό 17 μηνών, αγγίζοντας τα $51.000 ανά ημέρα ενώ για Suezmax οι ναύλοι για συμβόλαια ενός έτους έφτασαν τα $22.000 ανά ημέρα.

Στις θετικές ειδήσεις για την αγορά συγκαταλέγεται και η απόφαση του Καναδά να εγκρίνει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς πετρελαίου ο οποίος αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις μεταφορές πετρελαίου στην περιοχή του Ειρηνικού.

alibra-wet

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.