Η Dryships Inc. προχώρησε σε πώληση 5 πλοίων

Η Dryships Inc. προχώρησε σε πώληση 5 πλοίων

403
Η Dryships Inc. προχώρησε σε πώληση 5 πλοίων

H Dryships Inc. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης πέντε πλοίων που άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς το τελευταίο διάστημα, όπως είχε προαναγγείλει η εταιρεία στα τέλη Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τα πλοία τύπου Panamax “Amalfi”, “Samatan”, “Ocean Crystal”, “Sonoma” και “Sorrento”, με το τελευταίο να παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη την περασμένη εβδομάδα. Το συνολικό τίμημα των αγοραπωλησιών ανήλθε σε $29,4 εκατ., τα οποία η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να αποπληρωθούν πιστωτικές διευκολύνσεις.

Η εταιρεία διαχειρίζεται, πλέον, στόλο 13 πλοίων ξηρού φορτίου τύπου Panamax, συνολικής χωρητικότητας 1 εκατ. τόνων και 6 πλοίων εφοδιασμού ανοικτής θαλάσσης, που περιλαμβάνουν 2 πλοία παροχής υποστήριξης σε πλατφόρμες και 4 πλοία περιορισμού πετρελαιοκηλίδων.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την συμφωνία που επιτεύχθηκε με μια εκ των δανειστριών τραπεζών, για διακανονισμό εκκρεμών δανειακών υποχρεώσεων. Η συμφωνία προβλέπει τη διαγραφή περί του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορά τόκους και κεφαλαίο, ενώ η εταιρεία αποπλήρωσε ποσό που ανέρχεται σε $8,2 εκατ. και που αφορά κεφάλαιο, με υποχρέωση καταβολής επιπλέον $2 εκατ. μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.