Η επιχειρηματική επιβίωση του κλάδου θα συζητηθεί στη συνάντηση κορυφής του ΟΠΕΚ

Η επιχειρηματική επιβίωση του κλάδου θα συζητηθεί στη συνάντηση κορυφής του ΟΠΕΚ

57
Η επιχειρηματική επιβίωση του κλάδου θα συζητηθεί στη συνάντηση κορυφής του ΟΠΕΚ

Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh, ο οποίος συμμετέχει σήμερα  στην πολυαναμενόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ στην Βιέννη, τόνισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει τη μικρότερη εξάρτηση από τα έσοδα του πετρελαίου μεταξύ των χωρών που παράγουν πετρέλαιο.
Ο υπουργός δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ πριν από την αναχώρησή του, ότι παρά το γεγονός ότι το Ιράν έχει τη λιγότερη εξάρτηση από τα έσοδα του πετρελαίου, η Τεχεράνη ανέκαθεν προσπαθούσε να λάβει μέτρα σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθύνσεις του ΟΠΕΚ. Ο υπουργός επίσης υπογράμμισε την ελπίδα του ότι στις επικείμενες συζητήσεις οι αντιπροσωπείες δεν θα χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ως πολιτικό εργαλείο αλλά ως οικονομική ανάγκη των κοινωνιών εάν και εφόσον επιθυμούν οι διαπραγματεύσεις να αποδώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
Η 171η Τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) θα αποτελέσει μια σημαντική συνάντηση κορυφής όπου τα κράτη μέλη θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τη γενικότερη επιχειρηματική επιβίωση του συγκεκριμένου κλάδου.
Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Tasnim, το Ιράν σήμερα παράγει περίπου 3,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, είχαν περιορίσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από 2,5 εκατ βαρέλια ημερησίως πριν από το 2011 σε μόλις πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.