Οκτώ οι κατηγορούμενοι για την πειρατεία του MT “Orkim Harmony”

Οκτώ οι κατηγορούμενοι για την πειρατεία του MT “Orkim Harmony”

229
Οκτώ οι κατηγορούμενοι για την πειρατεία του MT “Orkim Harmony”

Στις 11 Ιουνίου του 2015 το Μαλαισιανό δεξαμενόπλοιο MT Orkim Harmony δέχεται επίθεση -μεταξύ άλλων- από οκτώ Ινδονήσιους πειρατές, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Για 8 ημέρες τα 22 μέλη του πληρώματος -16 Μαλαισιανοί, 5 Ινδονήσιοι και ένα μέλος με καταγωγή από τη Μυανμάρ- παρέμεναν όμηροι στα χέρια των πειρατών και στις 19 Ιουνίου με τις συντονισμένες προσπάθειες των αρχών της Μαλαισίας, του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ως ύποπτοι για την πειρατεία συνελήφθησαν από τις αρχές του Βιετνάμ συνολικά 13 άτομα μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος της πειρατικής ομάδας. Από τους συλληφθέντες, οι 8 Ινδονήσιοι που βαρύνονται με την κατηγορία της πειρατείας εκδόθηκαν -σχεδόν μετά από έναν χρόνο- στη Μαλαισία, όπου έφτασαν με ειδικά ναυλωμένη πτήση. Οι 8 Ινδονήσιοι, ηλικίας από 21 έως 63 ετών, οδηγήθηκαν με συνοδεία αστυνομικών στο δικαστήριο για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν εμπλέκονται στην πειρατεία.

Το βίντεο της άφιξης στο αεροδρόμιο Σενάι της Μαλαισίας των 8 Ινδονήσιων κατηγορούμενων για την πειρατεία στο δεξαμενόπλοιο MT Orkim Harmony μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=zswIANfkby8
Φωτό: EPA/STR MALAYSIA OUT & The Star Online

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.