H τελετή στα ναυπηγεία STX France για το νέο κρουαζιερόπλοιο της Celebrity...

H τελετή στα ναυπηγεία STX France για το νέο κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises

165
H τελετή στα ναυπηγεία STX France για το νέο κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία STX France η τελετή κοπής του πρώτου κομματιού χάλυβα για το νέο κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises, που θα φέρει το όνομα Celebrity Edge.

Το Celebrity Edge αποτελεί το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας «Edge». Το 117.000 τόνων Celebrity Edge αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία το φθινόπωρο του 2018 και θα μπορεί να φιλοξενεί 2.900 επιβάτες, ενώ παρόμοια μεγέθη θα έχει και το δεύτερο κατηγορίας «Edge» κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, που έχει λάβει το όνομα «Celebrity Beyond» και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2020. Το τρίτο και τέταρτο κατηγορίας Edge κρουαζιερόπλοιο, αναμένεται να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους το φθινόπωρο του 2021 και 2022 αντιστοίχως.

Με αφορμή την έναρξη κατασκευής του νέου της κρουαζιερόπλοιου, ο Richard D. Fain πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises, Ltd, τόνισε ότι «τα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Edge προορίζονται για να βρίσκονται στην πρωτοπορία στον χώρο των σύγχρονων πολυτελών ταξιδιών».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER / celebritycruises.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.