Σημαντικά κέρδη για τα dry, σταθεροποίηση στα wet

Σημαντικά κέρδη για τα dry, σταθεροποίηση στα wet

449
Σημαντικά κέρδη για τα dry, σταθεροποίηση στα wet

Dry

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης BDI διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, με τους ναύλους στα μικρά bulkers να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την άνοδο του δείκτη. Ο BDI έκλεισε χτες στις 1082 μονάδες, ενισχυμένος σε σχέση με τις 1065 μονάδες δύο ημέρες πριν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο BDI βρίσκεται σε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι χρονοναυλώσεις για όλες τις κατηγορίες τονάζ είναι σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα για τα πλοία μεγάλης χωρητικότητας (Panamax, Kamsarmax, Capesizes). Οι ναύλοι στην περιοχή του Ατλαντικού για βραχυχρόνιες ναυλώσεις πλοίων Panamax/Kamsarmax, άγγιξαν τα $12.000 ανά ημέρα, ενώ οι ναύλοι για τα Capes παρουσίασαν επίσης άνοδο και διαμορφώνονται πέριξ των $11.000 ανά ημέρα και των $10.500 ανά ημέρα για χρονοναυλώσεις έξι μηνών και ενός έτους αντίστοιχα.

dry

Wet

Την τρέχουσα εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα και από τις προσπάθειες του OPEC να μειώσει την παραγωγή. Στην spot αγορά οι ναύλοι στα Aframax πέτυχαν νέο υψηλό έτους, για ταξίδια μέσω της Μεσογείου αγγίζοντας τις 140 μονάδες του World Scale. Τα επίπεδα των χρονοναυλώσεων παρουσίασαν μικρή αύξηση στην κατηγορία των Aframax αγγίζοντας τα $17.250 ανά ημέρα για ετήσια χρονοναύλωση. Σε ότι αφορά τα VLCC οι ναύλοι παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το ναύλο να διαμορφώνεται πέριξ των $30.000 για ναυλώσεις ενός έτους.

 

wet

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.