Ναυτιλιακή εταιρεία της Ν. Αφρικής προσφέρει εργασιακό χώρο σε ΜΚΟ

Ναυτιλιακή εταιρεία της Ν. Αφρικής προσφέρει εργασιακό χώρο σε ΜΚΟ

248
Ναυτιλιακή εταιρεία της Ν. Αφρικής προσφέρει εργασιακό χώρο σε ΜΚΟ

Του καπετάν Γ. Γεωργούλη

“Η ναυτιλιακή εταιρεία “Κ” της Νότιας Αφρικής, θυγατρική εταιρία της Ιαπωνικής εταιρίας “Κ LINE” δώρισε ένα μεταποιημένο εμπορευματοκιβώτιο σαράντα ποδών στη Μη κυβερνητική Οργάνωση «BeakidZ» που εδρεύει στο Δυτικό Ακρωτήρι στη Νότια Αφρική. Η παραπάνω Μη Κυβερνητική Οργάνωση παρέχει απασχόληση σε άνεργους νέους στην κατασκευή παραδοσιακών διακοσμητικών από χάντρες ενώ παράλληλα από τις πωλήσεις των διακοσμητικών αυτών τους διασφαλίζει και κάποιο εισόδημα.

Το προσωπικό της θυγατρικής εταιρίας στη Νότια Αφρική εθελοντικά ανέλαβε το χρωματισμό και τη μεταποίηση του εμπορευματοκιβωτίου τοποθετώντας πόρτες παράθυρα και κλιματισμό έτσι ώστε το εμπορευματοκιβώτιο να γίνει κατάλληλο για τη χρήση του ως χώρος εργασίας. Στη δωρεά συνέβαλε και η εταιρία παρόχων υπηρεσιών τερματικών σταθμών APM TERMINALS SOUTHERN AFRICA μέσω της οποίας το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε στον τόπο εγκατάστασης του.

Η εταιρεία «Κ» LINE και η θυγατρική της στην Αφρική υποστηρίζει επίσης όλες της ενέργειες για την δημιουργία κινητής βιβλιοθήκης στοχεύοντας στην αύξηση του επιπέδου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Νότια Αφρική και ήδη συνεργάζεται στην παροχή δωρεάν θαλάσσιας μεταφοράς των παιδικών βιβλίων Αγγλικών στη Νότια Αφρική από το 2011.

Η εταιρεία υπόσχεται την συνεχή της συμμετοχή στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυό της.

Στην Ελλάδα ευτυχώς οι ναυτιλιακές εταιρίες και ιδιαίτερα οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν περίμεναν την εταιρική κοινωνική ευθύνη για την προσφορά τους στο Ελληνικό κοινωνικό σύνολο αντιθέτως η προσφορά τους ξεκινά από τα βάθη του 19ου αιώνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.