Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας στην Αραβική χερσόνησο

Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας στην Αραβική χερσόνησο

191
Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας στην Αραβική χερσόνησο

Ο Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Faleh, τόνισε σε ομιλία του στο Ριάντ ότι η παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας πρέπει να σκέφτεται πλέον με αντισυμβατικό τρόπο και να θέτει φιλόδοξους στόχους για να επιτευχθεί μια νέα πιο ευνοϊκή κατάσταση για τις χώρες με πλούσιο υπέδαφος που σήμερα πλήττονται. Οι επιπτώσεις του προβλήματος της αλλαγής του κλίματος, η καλύτερη διαχείριση της παρούσας παγκόσμιας μεταβατικής οικονομικής περιόδου η οποία χαρακτηρίζεται από το μήκος και την πολυπλοκότητά της, η κατανόηση της νέας μεταβαλλόμενης πραγματικότητας για τον κόσμο αλλά και η ανάγκη για νέους σχεδιασμούς πρέπει να απασχολήσουν έντονα την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, σύμφωνα με τον υπουργό.
Σε πρόσφατη ομιλία του στο Φόρουμ Διαλόγου και Ενέργειας 2016, που διοργανώθηκε στο Κέντρο Μελετών και Έρευνας Πετρελαίου “Βασιλιάς Αμπντουλάχ”, στην έδρα του Κέντρου στο Ριάντ, ο υπουργός ανέφερε ότι ο στόχος της δημιουργίας του Κέντρο Μελετών και Ερευνών έγκειται κυρίως στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας. Η ανάγκη για έναν νέο ενεργειακό διάλογο σε τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμια όργανα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για ανταλλαγή ιδεών και οραμάτων και κυρίως για την εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα της ενέργειας αποτελούν νέες και σημαντικότατες προτεραιότητες για το Βασίλειο.
Υπουργοί στο Ριάντ εστιάζονται πλέον τακτικά σε δημόσιες εμφανίσεις και ανακοινώσεις τους στην εξέλιξη του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος και στο φιλόδοξο οικονομικό “μετασχηματισμό” του Βασιλείου σύμφωνα με το Όραμα 2030 που έθεσε ο ίδιος ο Βασιλιάς. Μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και αναλυτές προβλέπουν ένα κύμα μεγάλων και πολυδιάστατων μεταρρυθμίσων και εξελίξεων σε όλη την αραβική χερσόνησο που θα αντανακλούν όχι μόνο τη νέα τάξη πραγμάτων αλλά και τις νέες ισορροπίες που δημιουργούνται στην περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.