Διοργάνωση Ημερίδας για την ανάδειξη της αξίας των έργων του Διευρωπαϊκού Δικτύου...

Διοργάνωση Ημερίδας για την ανάδειξη της αξίας των έργων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

107
Διοργάνωση Ημερίδας για την ανάδειξη της αξίας των έργων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Θαλάσσιοι Διάδρομοι και Λιμένες – Έργα Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης (2ος όροφος), οδός Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, Πειραιάς (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ).
H ημερίδα αποσκοπεί στην ανάδειξη της αξίας των έργων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ) για τη Χώρα μας, στη διάχυση των πληροφοριών και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων σημαντικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και στην ενημέρωση για έργα λιμενικού ενδιαφέροντος που υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έργων Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, καθώς και ευρύτερη συζήτηση για τις αναγκαιότητες και προτεραιότητες για τους λιμένες, όπως επίσης τις δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποίησης πόρων της ΕΕ για σχετικά έργα.
Σύμφωνα με σχετικό πρόγραμμα το οποίο παρατίθεται, στην ημερίδα θα διατυπώσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι φορέων τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική αποτύπωση των δυνατοτήτων ανάπτυξης και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων στο πλαίσιο αυτό.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.