Σε περίοδο έντονης ανάπτυξης η Σουηδική ναυτιλία

Σε περίοδο έντονης ανάπτυξης η Σουηδική ναυτιλία

522
Σε περίοδο έντονης ανάπτυξης η Σουηδική ναυτιλία

Οι ναυτιλιακές εταιρείες της Σουηδίας βιώνουν μία περίοδο έντονης ανάπτυξης. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Σουηδών Εφοπλιστών, Pia Berglund, μιλώντας σε ναυτιλιακή συνάντηση που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα της Σουηδίας «Dagens Industri» στα τέλη του Οκτωβρίου, τόνισε ότι «παρά την κρίση η ναυτιλία της Σουηδίας βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης», ενώ σημείωσε πως «τα μέλη της Ένωσης Σουηδών Εφοπλιστών έχουν δώσει παραγγελίες για 45 νέα πλοία, με την αξία των νέων παραγγελιών να αγγίζει τις σχεδόν 20 με 25 δις σουηδικές κορώνες» (περίπου 2 με 2,5 δις ευρώ).
Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Σουηδίας έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες νέων πλοίων, με στόχο την ανανέωση του στόλου τους αλλά και επιδιώκοντας να καταστούν πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές. Ναυτιλιακές εταιρείες όπως η Wallenius Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου που ειδικεύεται στη μεταφορά οχημάτων, ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Σουηδίας Stena Line Group, αλλά και η πιο παλιά εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας της χώρας η Rederi AB Gotland έχουν παραγγείλει συνολικά 23 νέα πλοία.
Να σημειωθεί ότι από τα 45 πλοία που έχουν παραγγείλει οι σουηδικές ναυτιλιακές εταιρείες τα 29 έχουν παραγγελθεί σε κινέζικα ναυπηγεία, τα 5 σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, επιπλέον 5 σε ναυπηγεία της Ολλανδίας, 2 στην Τουρκία, 1 στη Νορβηγία, 1 στην Πολωνία, 1 στην Εσθονία και 1 στην Κροατία.

Φωτό: sweship.se

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.