Νέα συνεργασία στον κλάδο των containers

Νέα συνεργασία στον κλάδο των containers

239
Νέα συνεργασία στον κλάδο των containers

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων, σε μία προσπάθεια των εταιρειών να αντιμετωπίσουν την κακή ναυλαγορά αλλά και να επωφεληθούν από την επέκταση των δικτύων τους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Η Kawasaki Kisen Kaisha Ltd (KKK) η Mitsui O.S.K. Lines Ltd (MOL) και η Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) συμφώνησαν να συστήσουν κοινοπραξία συγχωνεύοντας τις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης τερματικών λιμενικών σταθμών (με εξαίρεση τερματικούς σταθμούς στην Ιαπωνία). Στην κοινοπραξία η ΚΚΚ και η ΜΟL θα κατέχουν ποσοστό 31% η κάθε μία και η NYK θα κατέχει ποσοστό 38% του μετοχικού κεφαλαίου. Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει την λειτουργία της από 1/1/2017.
Σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue, ο ιδιόκτητος στόλος και των τριών εταιρειών ανέρχεται σε 134 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.054.935 TEU και αξίας $5,236 δις. Η κοινοπραξία των τριών εταιρειών αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη δύναμη παγκοσμίως σε ότι αφορά την μεταφορική ικανότητα του ιδιόκτητου στόλου. Στην πρώτη θέση παραμένει η Maersk ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι τις θέσεις 2-5 καταλαμβάνουν εταιρείες που έχουν προκύψει από εξαγορές, συγχωνεύσεις και συνεργασίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.