Σημαντική αβεβαιότητα επικρατεί γύρω από τις τιμές του αργού πετρελαίου

Σημαντική αβεβαιότητα επικρατεί γύρω από τις τιμές του αργού πετρελαίου

247
Σημαντική αβεβαιότητα επικρατεί γύρω από τις τιμές του αργού πετρελαίου

Η Παγκόσμια Τράπεζα, δημοσίευσε τις “προβλέψεις” της για τις τιμές του αργού πετρελαίου της για το 2017. Η τιμή που εικάζει είναι μάλλον πιο “αισιόδοξη” και πλησιάζει τα 55 $ το βαρέλι, από την προηγούμενη εκτίμηση της για $ 53 ανά βαρέλι. Η τιμή για το 2017 θα είναι όμως σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα προβλέψεις της εξαιρετικά χαμηλότερη.
Η Τράπεζα εστιάστηκε σε πρόσφατες ανακοινώσεις της αλλά και στο σχέδιο του ΟΠΕΚ προκειμένου να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά ωστόσο, κατέγραψε και την υπάρχουσα, σημαντική αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές που εξελίσσονται, λόγω της υπερπροσφοράς και της χαμηλής παγκόσμιας ζήτησης.
Αν και ο ΟΠΕΚ αρνήθηκε αρχικά να παρέμβει με διορθωτικές ρυθμίσεις στην αγορά πετρελαίου, τελικά ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα περιόριζε την παραγωγή, σε συντονισμό με άλλους μεγάλους παραγωγούς όπως η Ρωσία. Η ανάπτυξη σε αυτή την ομάδα χωρών αναμένεται να είναι κοντά στο μηδέν για φέτος όπως επισήμανε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ωστόσο Παγκόσμια Τράπεζα παραμένει δύσπιστη ως προς τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη αγορά ενέργειας και άφησε αμετάβλητη τη μέση πρόβλεψη των τιμών του πετρελαίου για το 2016, στα 43 $ ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.