H Dodekanisos Seaways θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την Ιερά Μονή Πανορμίτη...

H Dodekanisos Seaways θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης

36
H Dodekanisos Seaways θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης

Εν όψει της μεγάλης εορτής της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Σύμης, η οποία κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες πιστούς προσκυνητές, και χάριν της υπεύθυνης ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, από την Dodekanisos Seaways ανακοινώνονται τα εξής:
Το υπουργείο Ναυτιλίας με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 104/ΦΕΚ 189/12-10-2016) που δημοσιεύθηκε στις 12 Οκτωβρίου θεσπίζει «πρόσθετες διαδικασίες ελέγχου, όρους και προϋποθέσεις για τη δυνατότητα δρομολόγησης επιβατηγών, οχηματαγωγών και ταχυπλόων πλοίων μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας δραστηριοποίησης τους».
Με το ως άνω Π.Δ. επιβάλλει στις πλοιοκτήτριες εταιρείες να προβούν στις προβλεπόμενες εργασίες μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Δηλαδή το Υπουργείο απαιτεί οι εργασίες επί του πλοίου και ο έλεγχος από την Επιθεώρηση Πλοίων να γίνουν σε διάστημα μόλις 5 ημερών, πράγμα, φυσικά, αδύνατον, πολύ περισσότερο για τα πλοία που δεν εδρεύουν και δεν δραστηριοποιούνται στον Πειραιά.
Κατόπιν τούτου τα πλοία που εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία και είναι δρομολογιακά, με δήλωση τακτικής δρομολόγησης, μετά τις 30 Οκτωβρίου είναι υποχρεωμένα να διακόψουν τα δρομολόγιά τους. Σ’ αυτά εντάσσεται και το πλοίο μας Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ». Η εταιρεία μας με παραστάσεις της προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας ζήτησε να δοθεί μια μικρή παράταση, ώστε να της δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής στις απαιτήσεις του Προεδρικού Διατάγματος, πλην όμως το αίτημά της (όπως και άλλων εταιρειών) απορρίφθηκε, μολονότι το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του «Παναγία Σκιαδενή» έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016.
Μετά την αρνητική στάση του κ. Υπουργού το ανωτέρω πλοίο μας θα συνεχίσει τα τακτικά δρομολόγιά του μέχρι το προσεχές Σάββατο 30 Οκτωβρίου.
Με απόφαση, ωστόσο, της διοίκησης και προκειμένου να εξυπηρετήσει τις χιλιάδες των πιστών προσκυνητών του Πανορμίτη, από την 1η μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου θα εκτελεί καθημερινά τουριστικά δρομολόγια προς την Ιερά Μονή, για να αποφευχθεί ένα τεράστιο πλήγμα, τόσο για την Μονή Πανορμίτη όσο και τους μόνιμους κάτοικους και την οικονομία του νησιού με το τέλος της τουριστικής περιόδου.
Με πραγματική λύπη, όμως, η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει ότι σ’ αυτά τα δρομολόγια το «Παναγία Σκιαδενή» εκ του νόμου δεν θα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, δίκυκλα και εμπορεύματα.
Στην προσπάθειά της η εταιρεία να περιορίσει στο ελάχιστο τις αρνητικές επιπτώσεις για τη Σύμη θα διαμορφώσει αναλόγως και τα δρομολόγια των ταχύπλοων καταμαράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.