Προσπάθεια βελτίωσης των ευκαιριών σταδιοδρομίας των γυναικών στον επιστημονικό χώρο της θαλάσσιας...

Προσπάθεια βελτίωσης των ευκαιριών σταδιοδρομίας των γυναικών στον επιστημονικό χώρο της θαλάσσιας έρευνας

30
Προσπάθεια βελτίωσης των ευκαιριών σταδιοδρομίας των γυναικών στον επιστημονικό χώρο της θαλάσσιας έρευνας

Σήμερα, σε πολλούς τομείς της θαλάσσιας έρευνας εργάζονται ισότιμα άνδρες και γυναίκες, όπως για παράδειγμα σε πολλά ερευνητικά σκάφη που εκτελούν πλόες στα νερά της Αρκτικής και της Ανταρκτικής ή σε πολλά εργαστήρια θαλάσσιας γεωλογίας και φυσικής ωκεανογραφίας.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε ό,τι αφορά τις διευθυντικές θέσεις. Για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου πιλοτικού έργου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Baltic Gender».
Σε αυτό το έργο συμμετέχουν τριάντα ερευνητές και ερευνήτριες από οκτώ επιστημονικά ιδρύματα από πέντε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας. Συγκεκριμένα στο έργο συμμετέχουν ιδρύματα από την Γερμανία, την Εσθονία, την Φινλανδία, την Λιθουανία, καθώς και την Σουηδία. Στόχος του τετραετούς διάρκειας έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά κυρίως η βελτίωση των ευκαιριών σταδιοδρομίας των γυναικών στον επιστημονικό χώρο της θαλάσσιας έρευνας.
Η ΕΕ χρηματοδοτεί το εν λόγω έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon2020», με ποσό που ανέρχεται σε € 2.200.000, ενώ τον συντονισμό του έχει αναλάβει το κέντρο θαλασσίων ερευνών του Κιέλου, GEOMAR Helmholtz-Zentrum.

Φωτό: geomar.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.