Η βρετανική υφαλοκρηπίδα έχει επείγουσα ανάγκη νέων επενδύσεων!

Η βρετανική υφαλοκρηπίδα έχει επείγουσα ανάγκη νέων επενδύσεων!

85
Η βρετανική υφαλοκρηπίδα έχει επείγουσα ανάγκη νέων επενδύσεων!

Η ένωση «Oil and Gas UK» στην πρόσφατη ετήσια έκθεσή της (Σεπτέμβριος 2016) σημειώνει ότι παρά τις προκλήσεις και τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς η υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, ενώ έχει κατορθώσει μέσα στο τελευταίο 18μηνο να περιορίσει σχεδόν στο μισό το κόστος της εξόρυξης πετρελαίου και αερίου από την βρετανική υφαλοκρηπίδα, επιτυγχάνοντας παράλληλα αύξηση κατά 10% της παραγωγής.
Βέβαια, παρά τις καλές αυτές ειδήσεις, οι προκλήσεις και δυσκολίες παραμένουν σημαντικές, καθώς η πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου συνεχίζεται και οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεώνονται σε σημαντικές περικοπές λειτουργικών εξόδων και σε μεγάλες μειώσεις προσωπικού. Μάλιστα, από το 2014 μέχρι και σήμερα οι απώλειες θέσεων εργασίας υπολογίζονται σε περίπου 120.000.
Ο Deirdre Michie, διευθύνων σύμβουλος της Oil & Gas UK, δήλωσε ότι «η βρετανική υφαλοκρηπίδα έχει επείγουσα ανάγκη νέων επενδύσεων για να ενισχυθεί η έρευνα αλλά και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου», ενώ για τον ίδιο είναι επιτακτική η διαμόρφωση ενός ελκυστικού φορολογικού πλαισίου για όσους θέλουν να επενδύσουν στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Oil & Gas UK τόνισε, επίσης, ότι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο η βρετανική κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σημασία που έχει για την ίδια την οικονομία και την αναπτυξιακή της προοπτική η ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BP/HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.