Η Ρωσία κατηγορεί τη Λευκορωσία για αθέμιτη αύξηση των τιμών διέλευσης του...

Η Ρωσία κατηγορεί τη Λευκορωσία για αθέμιτη αύξηση των τιμών διέλευσης του ρωσικού πετρελαίου

69
Η Ρωσία κατηγορεί τη Λευκορωσία για αθέμιτη αύξηση των τιμών διέλευσης του ρωσικού πετρελαίου

Η Ρωσία, ο σημαντικότερος εμπορικός και πολιτικός εταίρος της Λευκορωσίας, κατηγορεί την κυβέρνηση της Λευκορωσίας στο Μινσκ για αθέτηση των συμφωνιών σε σχέση με τα κόστη διέλευσης του ρωσικού πετρελαίου μέσα από το έδαφος της.
Ο αναπληρωτής υπουργός ενέργειας της Ρωσίας Kirill Molodtsov, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Φυσικού Αερίου που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS ότι «η διαδικασία έχει νομικώς παραβιαστεί».
Mετά την οδηγία του υπουργείου Εμπορίου της Λευκορωσίας, αυξάνονται οι τιμές διέλευσης των αγωγών πετρελαίου από το έδαφος της κατά 50% με ισχύ από τις 11 Οκτωβρίου 2016. Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι παραβιάζονται υφιστάμενες διακυβερνητικές συμφωνίες που ορίζουν τα κόστη διέλευσης, ενώ και η Transneft, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, δηλώνει άγνοια και έλλειψη πληροφόρησης σε σχέση με την αύξηση του κόστους διέλευσης.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμονοπωλίου της Ρωσίας θεώρησε τη λευκορωσική οδηγία ως «ακατάληπτη». Αναλυτές και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη έκβαση πιθανόν να οδηγήσει σε πλήρη αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της μέχρι πρόσφατα “φιλικής” προς τη Μόσχα χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.