Αύξηση των εμπορικών σχέσεων και ειδικά των εξαγωγών προς την Αμερική επιδιώκει...

Αύξηση των εμπορικών σχέσεων και ειδικά των εξαγωγών προς την Αμερική επιδιώκει το Κίεβο

70
Αύξηση των εμπορικών σχέσεων και ειδικά των εξαγωγών προς την Αμερική επιδιώκει το Κίεβο

Η Ουκρανία αναζητά τρόπους οικονομικής και εμπορικής ανάπτυξης με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αγροτικό τομέα προκειμένου να αυξήσει τις εξαγωγές της αλλά και να εξισορροπήσεις τους κλυδωνισμούς που προέκυψαν μετά την κρίση με τη Μόσχα. Η υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας Olga Trofimtseva, ανέφερε σε δηλώσεις της σε διεθνή ΜΜΕ ότι «η Ουκρανία ενδιαφέρεται να απλοποιήσει τις διαδικασίες πρόσβασης των ουκρανικών αγροτικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, διευρύνοντας το εύρος των εξαγωγών και αναπτύσσοντας περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «επιθυμούμε να αυξήσουμε τη συνεργασία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τόσο στον τομέα της ποιότητας όσο και της ασφάλειας των τροφίμων μας».
Οι εμπορικές σχέσεις στον τομέα των τροφίμων μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ ανήλθαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2016 στα $127,5 εκατ. αυξημένες κατά 6,3% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το Κίεβο, οι ουκρανικές εξαγωγές εμφανίστηκαν σε γενικότερο πλαίσιο μειωμένες 22,7% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.