Προς σταθεροποίηση η οικονομία της Κίνας μετά τη σωρεία μεταρρυθμίσεων

Προς σταθεροποίηση η οικονομία της Κίνας μετά τη σωρεία μεταρρυθμίσεων

58
Προς σταθεροποίηση η οικονομία της Κίνας μετά τη σωρεία μεταρρυθμίσεων

H οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να παραμείνει στο 6,7 % κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Στο ίδιο ποσοστό διαφαίνεται να κυμανθεί η ανάπτυξη της χώρας και ολόκληρο το έτος. Όλοι οι δείκτες και οι προβλέψεις καταδεικνύουν ότι πιθανώς υπάρχει σταθεροποίηση της οικονομίας όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετά από την έκθεση που παρουσίασε η Τράπεζα της Κίνας.
Οι επενδύσεις, η κατανάλωση και η βιομηχανική παραγωγή φαίνεται να βελτιώνονται τους τελευταίους μήνες λόγω των νέων πολιτικών για την τόνωση της αγοράς που εφαρμόζει η κυβέρνηση σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Οικονομικό Ερευνητικό Ινστιτούτο και την Τράπεζα της Κίνας (BOC). Η κυβέρνηση ως γνωστόν έχει μειώσει τα επιτόκια, αύξησε τις επενδύσεις υποδομής και πραγματοποίησε σωρεία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ειδικά στην επαρχία.
Αν και το ΑΕΠ της χώρας εμφανίζει συρρίκνωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της μεγάλης άνθισης ωστόσο τα στοιχεία δεν κλονίζουν τους σχεδιασμούς του Πεκίνου αφού βρίσκονται εντός του εύρους των γενικότερων στόχων της κυβέρνησης για το 2016.
Αυτή την εβδομάδα, η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2016 ως προς ανάπτυξη της Κίνας από 6,5 % σε 6,6%, και από 6,3% σε 6,4% για το 2017.
Η έκθεση της BOC αναφέρει επίσης τις “φούσκες” στις τιμές των κατοικιών σε μεγάλες πόλεις ενώ εστιάζεται και στην ανάγκη για μια ουδέτερη και μετριοπαθή νομισματική πολιτική και ταχύτερες διαδικασίες στον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών δαπανών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.