Επετεύχθη η αναστολή της απεργίας στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ

Επετεύχθη η αναστολή της απεργίας στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ

50
Επετεύχθη η αναστολή της απεργίας στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ

Την προσωρινή αναστολή της απεργίας στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ ανακοίνωσε, εκ μέρους του συνδικαλιστικού σωματείου Ιδιοκτητών και Εργατών σε Ρυμουλκούμενα οχήματα της Τσιταγκόνγκ (prime mover-trailer), ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Humayun Kabir.
Η παύση της απεργίας, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε έπειτα από εντατικές συζητήσεις των απεργών με τον Metropolitan Police Commissioner, Iqbal Bahar.
Σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, η λήξη της απεργίας επετεύχθη έπειτα από τον προγραμματισμό κλειστής συζήτησης, εκπροσώπων του σωματείου με τον υπουργό Οδικών Μεταφορών και Γεφυρών του Μπαγκλαντές (Road Transport and Bridges), Obaidul Quader, την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται πως η απεργία ανακοινώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Διεύθυνσης Οδικών Αξόνων και Λεωφόρων για την επιβολή ανώτατου ορίου βάρους κατά τη διέλευση του οδικού άξονα που συνδέει την Τσιταγκόνγκ με την Ντάκα. Το όριο διαμορφώθηκε στους 33 τόνους, ενώ η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου, επιφύλασσε χρηματικό πρόστιμο αξίας Tk 10000, για τους παραβάτες.
Τονίζεται πως εξαιτίας της απεργίας, 40.259 TEUs έμειναν εγκλωβισμένα στις εγκαταστάσεις του λιμένα, ξεπερνώντας την χωρητικότητά του κατά 3.902 TEUs.

Φωτό: http://www.agility.com/EN/news/australasia/PublishingImages/Port_0_1.jpg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.