Η Blohm + Voss επανέρχεται σε γερμανικά χέρια

Η Blohm + Voss επανέρχεται σε γερμανικά χέρια

322
Η Blohm + Voss επανέρχεται σε γερμανικά χέρια

Στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στα ναυπηγεία του γερμανικού βορρά και στην επένδυση σε ισχυρά ονόματα της συγκεκριμένης ανταγωνιστικής βιομηχανίας προχωρά η γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του ιστορικού ναυπηγείου Blohm + Voss στο Αμβούργο.
Η σύμβαση πώλησης μεταξύ της Lürssen και του βρετανικού fund της Star Capital Partners αν και ήδη ανακοινώθηκε, εντούτοις το ακριβές αντίτιμο δεν γνωστοποιήθηκε. Ωστόσο η τελική αγοραπωλησία θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια γερμανική Επιτροπή Εμπορίου και Ανταγωνισμού.
Σε δηλώσεις του σε διεθνή και τοπικά ΜΜΕ ο κ. Peter Lürssen, Managing Partner στην Lürssen Maritime Beteiligungen GmbH & Co. KG. δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εγχείρημα. Το ναυπηγείο αναμένεται να συνεχίσει τη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων, αλλά θα δοθεί έμφαση και στην κατασκευή πολυτελών σκαφών αναψυχής.
Η Lürssen θα διαθέτει πλέον έξι ναυπηγεία με περίπου 2800 εργαζόμενους στη Βόρεια Γερμανία. Η οικογενειακή εταιρεία με έδρα τη Βρέμη προτίθεται να συνεχίσει σε γενικότερο πλαίσιο την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων της στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμεί να δώσει έμφαση και στην κατασκευή New buildings όχι μόνο για πολεμικά πλοία- που αποτελούν και την πηγή ζωής των μέχρι πρόσφατα προβληματικών ναυπηγείων του ευρωπαϊκού βορρά- αλλά και για σκάφη αναψυχής και ειδικές κατασκευές όπως πιθανώς ποταμόπλοια και πλοία μικρών αποστάσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.