Απομακρύνεται εκτός Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ, το ναυάγιο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ»

Απομακρύνεται εκτός Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ, το ναυάγιο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ»

1869
Απομακρύνεται εκτός Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ, το ναυάγιο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ»

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., προκήρυξε ανοικτό επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την εκποίηση και απομάκρυνση, εκτός Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ, του ναυαγίου Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» Ν.Π.9913.
Σύμφωνα με την αρ.16/2016 Διακήρυξη του ΟΛΠ, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 21/10/2016 και ώρα 10.30, στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ, με τη διαδικασία των σφραγισμένων προσφορών, των οποίων καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ορίσθηκε η 20/10/2016 ημέρα Πέμπτη.
Για την εξέλιξη αυτή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Αποσαφηνίζεται πλέον οριστικά, η εκ του νόμου αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του ΟΛΠ για τη μεθόρμιση του πλοίου. Επαναδρομολογείται δηλαδή, η διαδικασία και ελπίζουμε ότι σύντομα, σε εύλογο χρόνο, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» θα απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν αδράνησε, αλλά αντίθετα κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Η όποια καθυστέρηση, οφείλεται, αφ’ ενός, στο γεγονός ότι ο πρώτος διαγωνισμός του ΟΛΠ κατέληξε άγονος, αφ’ ετέρου, στην εκ των πραγμάτων, μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη ανάληψη της Διεύθυνσης του ΟΛΠ Α.Ε. από το νέο παραχωρησιούχο.
Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του ΟΛΠ για τη σύντομη απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.