Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China ενισχύουν τη συνεργασία τους

Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China ενισχύουν τη συνεργασία τους

51
Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China ενισχύουν τη συνεργασία τους

Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China υπέγραψαν στις 20 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, συμφωνία ευρείας εταιρικής συνεργασίας, η οποία θα επιτρέψει στους δύο αεροπορικούς ομίλους να διαχειρίζονται από κοινού όλες τις συνδέσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο εταίροι θα εφαρμόσουν με μεγαλύτερη επιτυχία το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2014. H επέκταση στην αγορά της Ασίας μέσω συνεργασιών αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου Lufthansa. Μετά τις συμπράξεις με την ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nippon Airlines (ANA) και την Singapore Airlines (Νοέμβριος 2015), η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η τρίτη ευρεία συνεργασία του ομίλου στην Ασία.
«Ως ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, η Air China είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τον Όμιλο Lufthansa στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», δήλωσε ο κ. Carsten Spohr, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, κατά την υπογραφή της συμφωνίας στο Πεκίνο. «Η κινεζική αγορά αερομεταφορών είναι μια από τις πιο σημαντικές και αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο, από την οποία θέλουμε να επωφεληθούμε μαζί με την Air China, το νέο μας συνεργάτη και μέλος της Star Alliance», πρόσθεσε ο κ. Spohr.
Η σύμπραξη του Ομίλου Lufthansa με τον εθνικό αερομεταφορέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι ενισχύει την παρουσία των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa στη δεύτερη σημαντικότερη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο. Συνυπολογίζοντας τη Διατλαντική τριμερή κοινοπραξία του ομίλου με την United Airlines και την Air Canada, ο Όμιλος Lufthansa καλύπτει πλέον τις σημαντικότερες διηπειρωτικές αγορές του κόσμου ως μέλος σε κοινοπραξίες, μέσα από τις οποίες προσφέρει σχεδόν τις μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων εξασφαλίζοντας πρόσθετα οφέλη για τους επιβάτες.
choris-titlo
Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China σχεδιάζουν να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά στο μέλλον, συντονίζοντας καλύτερα τα προγράμματα πτήσεων τους, ώστε οι ταξιδιώτες να επωφελούνται από βολικότερες συνδέσεις μεταξύ των δρομολογίων της κάθε εταιρείας. Επίσης τα σχέδια της νέας κοινοπραξίας περιλαμβάνουν την προσφορά κοινών ναύλων, την τροποποίηση των εταιρικών προγραμμάτων για τη βελτίωση των προϊόντων που προσφέρονται στους εταιρικούς πελάτες και τη βελτιστοποίηση της σύνδεσης των προγραμμάτων τακτικών επιβατών που προσφέρουν οι δύο εταίροι.
Εκτός από τη Lufthansa και την Air China, η συμφωνία επεκτείνεται και στις θυγατρικές της Lufthansa, Austrian Airlines και SWISS International Air Lines.
Η επέκταση του δικτύου πτήσεων κοινού κωδικού θα επιτρέψει στους επιβάτες της Air China να ταξιδεύουν άνετα, μέσω των κόμβων Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Ζυρίχης και της Βιέννης, από και προς περισσότερους προορισμούς στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ελβετία. Με τη σειρά της, η Lufthansa, η SWISS και η Austrian Airlines μέσω της Air China θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον δρομολόγια στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο. Ακόμα περισσότεροι προορισμοί που θα εξυπηρετούνται με πτήσεις κοινού κωδικού αναμένεται να προστεθούν σύντομα.
Η συνεργασία Lufthansa Group-Air China θα ξεκινήσει με την έναρξη του θερινού προγράμματος πτήσεων του 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.