Αύξηση ρεκόρ των πολωνικών εξαγωγών το 2015

Αύξηση ρεκόρ των πολωνικών εξαγωγών το 2015

64
Αύξηση ρεκόρ των πολωνικών εξαγωγών το 2015

Οι πολωνικές εξαγωγές το περασμένο έτος άγγιξαν το ποσό-ρεκόρ των 179,5 δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2014 κατά 8,3%, όπως σημειώνεται σε πρόσφατη έκθεση της «Polish Union of Entrepreneurs and Employers».
Με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία, οι πολωνικές εξαγωγές προς την Γερμανία, που αποτελεί τον κύριο εμπορικό εταίρο της Πολωνίας, ανήλθαν στα 48,7 δις ευρώ. Στον αντίποδα οι εξαγωγές προς την Ρωσία, περιορίστηκαν στα μόλις 5,1 δις ευρώ, εξέλιξη που αποδίδεται στους περιορισμούς εισαγωγής αγαθών από χώρες-μέλη της ΕΕ που έχει επιβάλλει η Ρωσία εδώ και δύο χρόνια.
Αυτή τη συρρίκνωση των πολωνικών εξαγωγών προς την Ρωσία οι Πολωνοί επιχειρηματίες επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν μέσω της αναζήτησης νέων αγορών για τα προϊόντα τους σε Αφρική και Ασία, αλλά και με περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας τους στις αγορές χωρών της κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Τσεχία.

Φωτό: portgdansk.pl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.