Ο Αντώνης Μανιαδάκης απαντά για την πώληση του ποσοστού της Hellenic Seaways...

Ο Αντώνης Μανιαδάκης απαντά για την πώληση του ποσοστού της Hellenic Seaways από την Τράπεζα Πειραιώς

395
Ο Αντώνης Μανιαδάκης απαντά για την πώληση του ποσοστού της Hellenic Seaways από την Τράπεζα Πειραιώς

Με αφορμή τα πρόσφατα ερωτήματα που έθεσαν ορισμένοι εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αφορούσαν τη διενέργεια διαγωνισμού της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του ποσοστού των μετοχών της Hellenic Seaways που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της και αντιστοιχεί στο 40,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας καθώς και για τις εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας, o διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
“Θα ήθελα να κάνω για μια ακόμη φορά γνωστό ότι σήμερα οι Μινωικές Γραμμές κατέχουν ποσοστό της τάξης του 48% στην εταιρεία Hellenic Seaways.
Τον Φεβρουάριο 2016, η Διοίκηση της Εταιρείας μας, εκτιμώντας τη συνολική πορεία της Hellenic Seaways κατά τα τελευταία έτη, αποφάσισε να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της σε αυτήν, και να αναλάβει την ευθύνη της διοίκησής της. Η εν λόγω απόφαση υπαγορεύτηκε τόσο από την οικονομική εικόνα της Hellenic Seaways, η οποία ενδεικτικά εμφάνισε την 31/12/2015 συσσωρευμένες ζημίες 133,5 εκ. ευρώ, όσο και από τη γενικότερη πορεία αλλά και τις προοπτικές της.
Ακόμα και κατά τη χρονιά που διανύουμε, παρά το όφελος από τη σημαντική πτώση των διεθνών τιμών στις τιμές των καυσίμων, εκτιμούμε ότι η όποια βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων δεν θα είναι ικανή να αναστρέψει τη συνολικά αρνητική οικονομική εικόνα που παρουσιάζει και να μεταβάλει ουσιαστικά έναν από τους πιο αξιόπιστους δείκτες για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας που είναι η λογιστική της αξία και η οποία ήταν 0,92 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας την 31/12/2015.
Βέβαια, θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι, η ένταξη της Hellenic Seaways στον Όμιλο των Μινωικών Γραμμών θα είναι επ’ ωφέλεια της και θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω εξυγίανσή της σε χρηματοοικονομικό και λειτουργικό επίπεδο. Με την εμπειρία και τη γνώση των Μινωικών Γραμμών θεωρείται δεδομένη τόσο η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες της Hellenic Seaways, όσο και η βελτίωση της σχέσης παρεχόμενων υπηρεσιών και επιπέδου τιμών”.
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.