Νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια έτοιμα να ξεκινήσουν ταξίδια το 2017 (video)

Νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια έτοιμα να ξεκινήσουν ταξίδια το 2017 (video)

945
Νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια έτοιμα να ξεκινήσουν ταξίδια το 2017 (video)

Η επιλογή ενός ταξιδιού με κρουαζιερόπλοιο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και ελκυστική. Μάλιστα, μόνο στην Ευρώπη το 2015 σχεδόν 6,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αγοράσουν ένα πακέτο κρουαζιέρας, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση σε σχέση με τα μεγέθη του 2014 κατά 3,1%. Παράλληλα ισχυρή δυναμική παρουσιάζει και η αγορά της Κίνας, όπου για την επόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα καταγραφεί αύξηση άνω του 200%.
Από την άλλη, έχει ενδιαφέρον ότι ολοένα και πιο νέοι σε ηλικία επιβάτες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε ένα κρουαζιερόπλοιο, καταρρίπτοντας το ταμπού ότι η κρουαζιέρα αφορά μόνο σε μεγάλης ηλικίας κοινό.
Καθώς λοιπόν η αγορά της κρουαζιέρας μεγεθύνεται, οι εταιρείες για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση προχωρούν σε ναυπηγήσεις ολοένα και πιο πολυτελών και μεγάλων σε μέγεθος πλοίων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο «MSC Meraviglia», της εταιρείας MSC Cruises, που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία STX France στο Σαιν-Ναζαίρ. Το πλοίο θα διαθέτει 2.250 καμπίνες και θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 4.500 επιβάτες, με το πλήρωμα να φτάνει τα 1.200 άτομα. Το «MSC Meraviglia» αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια του μέσα στο 2017.

Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό «MSC Meraviglia» στο βίντεο που ακολουθεί:https://www.youtube.com/watch?v=NHFIO3_UBeA

Φωτό: msccruises.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.