Νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Κίνα αγγίζει τα 300 χλμ ανά ώρα!

Νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Κίνα αγγίζει τα 300 χλμ ανά ώρα!

58
Νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Κίνα αγγίζει τα 300 χλμ ανά ώρα!

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Κίνας ξεπερνά πλέον τα 20 χιλιάδες χιλιόμετρα σε μήκος με το πρόσφατο άνοιγμα μιας γραμμής που συνδέει την πόλη Zhengzhou στην κεντρική επαρχία Xenan της Κίνας με την πόλη Xuzhou στην ανατολική επαρχία Jiangsu.
Η νέα γραμμή έχει μήκος 360 χιλιομέτρων και εξυπηρετεί εννέα σταθμούς με τρένα που αγγίζουν ταχύτητες έως και 300 χλμ ανά ώρα κατά την αρχική περίοδο. Ειδικά σχεδιάζεται η δρομολόγηση τρένων που θα αγγίζουν τα 500 χλμ την ώρα.
Μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας θα συνδέει την Xuzhu με το Ουρούμκι στην απόμακρη μέχρι πρόσφατα δυτική περιφέρεια της χώρας και θα βελτιώσει τη σύνδεση των πυκνοκατοικημένων ανατολικών με τις απομονωμένες δυτικές περιφέρειες της χώρας.
Εκπρόσωπος των κινεζικών σιδηρόδρομων δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ότι εδώ και 11 χρόνια οι συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων με νέα τρένα υψηλών προδιαγραφών έχουν διπλασιαστεί και τα μεγαλύτερα έργα έχουν παραδοθεί σε μόλις τρία χρόνια. Αναμένεται μάλιστα το δίκτυο να διπλασιαστεί ξανά μέχρι το 2025 και να φτάσει τα 45.000 χιλιόμετρα το 2030.
Το 2015, τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Κίνας μετέφεραν σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο 961 εκατομμύρια επιβάτες, αύξηση 237% από το 2011.
Με τα νέα τρένα υψηλής ταχύτητας, οι κάτοικοι στο Πεκίνο και στη Σαγκάη έχουν αρχίσει να αγοράζουν οικείες σε πιο οικονομικές και λιγότερο πυκνοκατοικημένες κοντινές πόλεις, με αποτέλεσμα να μετακομίζουν με τις οικογένειες τους και να μετακινούνται καθημερινά προς τα μεγάλα αστικά κέντρα για την καθημερινή τους εργασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.