Εκπτωτική πολιτική στα λιμενικά τέλη για πλοία που εκπέμπουν χαμηλότερους αέριους ρύπους

Εκπτωτική πολιτική στα λιμενικά τέλη για πλοία που εκπέμπουν χαμηλότερους αέριους ρύπους

57
Εκπτωτική πολιτική στα λιμενικά τέλη για πλοία που εκπέμπουν χαμηλότερους αέριους ρύπους

Το λιμάνι του Λονδίνου θα γίνει το πρώτο λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου που αναγνωρίζει την προσπάθεια των πλοιοκτητών, για τη σταδιακή βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, ως μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα λιμάνια.
Η λιμενική αρχή του Λονδίνου (PLA) έχει αποφασίσει να εφαρμόσει εκπτωτική πολιτική στα λιμενικά τέλη, για τα πλοία που εισέρχονται στο λιμάνι της και τα οποία εκπέμπουν χαμηλότερους αέριους ρύπους, όπως αυτοί ορίζονται από την Environmental Shipping Index (ESI) που αναπτύχθηκε από το World Ports Climate Initiative (WPCI). Ο ESI είναι ένα σύστημα, σχεδιασμένο να αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των ποντοπόρων πλοίων, βάσει παραγόντων που περιλαμβάνουν τις εκπομπές τόσο των οξειδίων του αζώτου (NOx) και των οξειδίων του θείου όσο και του διοξείδιο του άνθρακα (CO2).
Αξίζει να αναφερθεί ότι το λιμάνι του Λονδίνου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, με 70 τερματικούς σταθμούς. Κάθε χρόνο εξυπηρετεί περίπου 10.000 μεγάλα εμπορικά πλοία, τα οποία μεταφέρουν άνω των 45 εκατομμυρίων τόνων φορτίο.
Ο πρόεδρος της PLA, Christopher Rodrigues, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Η ναυτιλία είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος μεταφοράς,για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων εμπορευμάτων και υλικών. Καθώς τα πλοία αντιπροσωπεύουν μια σημαντική επένδυση κεφαλαίου, θέλουμε να ενθαρρύνουμε την ταχύτερη υιοθέτηση των νέων πράσινων τεχνολογιών, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο για να υιοθετήσουν τα πλοία καθαρότερες τεχνολογίες.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.