Γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην δίνη του σούπερ τυφώνα Μεράντι (Βίντεο)

Γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην δίνη του σούπερ τυφώνα Μεράντι (Βίντεο)

2587
Γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην δίνη του σούπερ τυφώνα Μεράντι (Βίντεο)

Ο σούπερ τυφώνας Μεράντι έπληξε μέσα στην εβδομάδα τις ακτές της Ταϊβάν. Η ταχύτητα των ανέμων άγγιξε μέχρι και τα 190 μίλια/ώρα, ενώ είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει πλήξει την περιοχή αυτή της ανατολικής Ασίας από το 2013. Μάλιστα, τοποθετήθηκε στην «Κατηγορία 5».
Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Οι Αρχές της νησιωτικής χώρας προχώρησαν στο κλείσιμο δημόσιων κτηρίων και σχολείων, ενώ όλα τα αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στα αεροδρόμια. Επιπλέον, σήμερα αναμένεται νέος τυφώνας, που φέρει την ονομασία «Malakas», να χτυπήσει και πάλι την Ταϊβάν, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τόσο στις καλλιέργειες, όσο και στις μεταφορές οδικές και θαλάσσιες.
Στην δίνη του σούπερ τυφώνα Μεράντι βρέθηκε και ένα γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων YM Wind μήκους 368 μέτρων. Λόγω των σφοδρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να παραμείνει ακυβέρνητο μέσα στο λιμάνι του Kaohsiung, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές σε δύο γερανογέφυρες στον τερματικό σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων. Σημαντικές καταστροφές προκλήθηκαν και στο ίδιο το πλοίο. Με την βοήθεια τριών ρυμουλκών το πλοίο επανήλθε στην θέση πρόσδεσής του, ενώ θα εκτιμηθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν σε αυτό μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή.
Μπορείτε να δείτε τη στιγμή που κόβονται οι κάβοι πρόσδεσης του YM Wind στο ακόλουθο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=CZjWitcs_mY

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RITCHIE B. TONGO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.