Βρέθηκε το πλοίο – φάντασμα μετά από 170 χρόνια (Βίντεο)

Βρέθηκε το πλοίο – φάντασμα μετά από 170 χρόνια (Βίντεο)

328
Βρέθηκε το πλοίο – φάντασμα μετά από 170 χρόνια (Βίντεο)

Μια ομάδα Καναδών επιστημόνων ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα εντόπισε το κουφάρι του δεύτερου πλοίου της θρυλικής βρετανικής αποστολής που εξαφανίστηκε στην Αρκτική το 1846 ενώ αναζητούσε το Βορειοδυτικό Πέρασμα, τη θαλάσσια οδό που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ένα βίντεο που γύρισε η ομάδα του Ιδρύματος Αρκτικής Έρευνας δείχνει, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το κουφάρι του Terror, του ενός από τα δύο πλοία του εξερευνητή σερ Τζον Φράνκλιν που χάθηκε στα παγωμένα νερά του Καναδά πριν από 170 χρόνια.
«Βρήκαμε το Terror σε βάθος 24 μέτρων, άριστα διατηρημένο από τα παγωμένα νερά του Βορειοδυτικού Περάσματος» δήλωσε ο Άντριαν Σιμνόφσκι, ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος, σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τη δημόσια καναδική τηλεόραση CBC.
Τα δυο ιστιοφόρα του βρετανικού ναυτικού της εποχής εκείνης, απέπλευσαν από την Αγγλία στις 19 Μαΐου 1845 με αποστολή να ανακαλύψουν το Βορειοδυτικό Πέρασμα. Το πολικό ψύχος στον Καναδά τους αιφνιδίασε και οι 129 ναυτικοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ενάμιση χρόνο στους πάγους. Τελικά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα δύο πλοία, όμως κανείς τους δεν επέζησε.
hmsterrorthrownupbyice

Παρακολουθείστε το βίντεο: https://youtu.be/GGUg6reDR7E

Πηγή: ΚΥΠΕ
Φωτο: wikipedia.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.