Ο πλωτός “πράσινος” γίγαντας

Ο πλωτός “πράσινος” γίγαντας

291
Ο πλωτός “πράσινος” γίγαντας

Σε διάθεση επέκτασης και… γιγάντωσης βρίσκονται πλέον όλες οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο της κρουαζιέρας. Δέκα οκτώ μήνες μετά την παραλαβή του μεγαλύτερου πλοίου στην ιστορία της P & O Cruises, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόκτηση ενός μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα έχει ημερομηνία παράδοσης το 2020. Το 2015 η εταιρεία P & O Cruises παρέλαβε το νεότευκτο Britannia, τα εγκαίνια και την ονοματοδοσία του οποίου πραγματοποίησε η βασίλισσα Ελισάβετ.
Το νέο πλοίο 180.000 τόνων θα τροφοδοτείται από Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και θα ανταποκρίνεται στις νέες διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Θα φιλοξενεί 5.200 επιβάτες – 1553 περισσότερους από το Britannia – και θα είναι μέχρι στιγμής το 40ο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο αλλά κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με την εταιρεία, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.