Τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer κατασκευάζουν για την Carnival κρουαζιερόπλοια που θα κινούνται...

Τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer κατασκευάζουν για την Carnival κρουαζιερόπλοια που θα κινούνται με LNG

335
Τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer κατασκευάζουν για την Carnival κρουαζιερόπλοια που θα κινούνται με LNG

H Carnival Corporation, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 44%, ανακοίνωσε και επίσημα την υπογραφή συμφωνίας με τα ναυπηγεία Meyer Werft (Γερμανία) και Meyer Turku (Φινλανδία) για την κατασκευή τριών κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο αποκλειστικά υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Τα δύο εξ αυτών θα κατασκευαστούν στη μονάδα του ομίλου Meyer Werft GmbH στο Turku της Φινλανδίας και θα ενταχθούν στο στόλο της Carnival Cruise Line, με ημερομηνία παράδοσης το 2020 και το 2022. Το τρίτο κρουαζιερόπλοιο θα κατασκευαστεί για λογαριασμό της έτερης θυγατρικής της Carnival Corporation, P&O Cruises UK, από τη μονάδα του ομίλου στο Πάπενμπουργκ της Γερμανίας, με έτος παράδοσης το 2020.
Συνολικά η Carnival Corporation μέχρι το 2022 αναμένεται να έχει εντάξει στο στόλο των θυγατρικών της συνολικά επτά νέα κρουαζιερόπλοια που θα κινούνται με LNG, υλοποιώντας το σχέδιό της για την «πράσινη κρουαζιέρα», που θα επιτρέψει τη μείωση των αέριων εκπομπών των πλοίων της, τόσο για τους «κλασσικούς» ρύπους, όσο και για το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Ingo Wagner

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.