Πτωτική η πορεία στις εξαγωγές της Κίνας

Πτωτική η πορεία στις εξαγωγές της Κίνας

107
Πτωτική η πορεία στις εξαγωγές της Κίνας

Οι εξαγωγές της Κίνας πιθανώς να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, ίσως και σε πιο έντονο ρυθμό από ό,τι σήμερα σύμφωνα με δήλωση στο κινεζικό πρακτορείου ειδήσεων του . L. Guoqiang, διευθυντή του κινεζικού Development Research Center of the State CounciL. O κινέζος αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου εστιάστηκε στην εμφανή πλέον και συνεχιζόμενη ασθενή εξωτερική ζήτηση και στον προστατευτισμό άλλων κρατών κυρίως της Δύσης, κατά της Κίνας παράγοντες που επιβαρύνουν την οποιαδήποτε αύξηση των εξαγωγών της χώρας. Η αύξηση του κόστους εργασίας στέκεται σημαντικό επίσης εμπόδιο στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Κίνας.
Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας παρουσιάζει συνεχιζόμενη και αμείωτη πτώση από το 2015, παρά τον ετήσιο στόχο του Πεκίνου για αύξηση 6%. Το Πεκίνο επιθυμεί την αναθέρμανση των τοπικών βιομηχανιών και για αυτό έθεσε ως νέο στόχο την “ποιοτική” αναγέννηση των εξαγώγιμων προϊόντων της με σκοπό τον έλεγχο των “ακατάλληλων” φορτίων που πλημμυρίζουν τις διεθνείς αγορές. Το νέο στοίχημα έχει χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2020 και αφορά την επανεξέταση της συνολικής γραμμής παραγωγής αλλά και των τεχνολογιών που υιοθετούνται από τις βιομηχανίες της Κίνας, ειδικά στην περιφέρεια.
Οι σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες συνθήκες κατασκευής των προϊόντων είναι πλέον απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η οποία βλέπει την πορεία των εξαγωγών της αλλά και τη φήμη των κινεζικών προϊόντων και κατασκευών να “ασθμαίνουν” ανεπανόρθωτα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.