Σήμερα τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης SMM HAMBURG 2016

Σήμερα τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης SMM HAMBURG 2016

238
Σήμερα τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης SMM HAMBURG 2016

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια ναυτιλία αλλά και η ναυπηγική βιομηχανία «παλεύουν» με τις αδύναμες αγορές, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν σε μία εντεινόμενη κρίση στις ναυλαγορές είτε λόγω υπερπροσφοράς είτε λόγω οικονομικής κρίσης και επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου.
Τόσο τα προβλήματα του ναυτιλιακού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και η καλή πορεία των γερμανικών ναυπηγείων, παρά τη διεθνή κρίση, θα αποτελέσουν δύο βασικά θέματα στα οποία η Διεθνής Έκθεση “SMM HAMBURG 2016″ (Schiff Maschine Meerestechnik), η οποία ανοίγει τις πύλες της στο Αμβούργο σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Στο πλαίσιο της τετραήμερης έκθεσης θα διεξαχθούν μία σειρά συνεδρίων (όπως τα: Maritime Future Summit, GMEC – Global Maritime Environmental Congress, MS&D – International Conference for Maritime Security και Defence and Offshore Dialogue), όπου οι συμμετέχοντες-εκπρόσωποι της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας θα μπορέσουν να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και για θέματα που μεταξύ άλλων άπτονται της εισόδου της ναυτιλίας στην εποχή της ψηφιοποίησης, της ασφάλειας αλλά και της πράσινης τεχνολογίας. Μάλιστα, μία ολόκληρη αίθουσα (Hall A5) έχει αποκλειστικά αφιερωθεί στην παρουσίαση εταιρειών και τεχνολογικών προϊόντων που αφορούν στη λεγόμενη «πράσινη πρόωση» (Green Propulsion).
Η Διεθνής Έκθεση SMM HAMBURG 2016, που αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση στο χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ναυτιλιακού βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη, θα διεξαχθεί από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Στην φετινή, 27η διοργάνωση, λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 2.150 εκθέτες, από 67 χώρες, με τα δύο τρίτα των εκθετών να προέρχονται από επιχειρήσεις με έδρα εκτός Γερμανίας, ενώ στα περίπτερα της έκθεσης αναμένεται να περιηγηθούν περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες.
Την τελευταία ημέρα της Έκθεσης θα διεξαχθεί για μία ακόμα φορά και το Maritime Career Market, μετά την επιτυχία που σημείωσε το 2014.

Φωτό: hamburg-messe.de/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.