Αυξάνει την συμμετοχή του ο όμιλος SCF στο έργο Sakhalin-2

Αυξάνει την συμμετοχή του ο όμιλος SCF στο έργο Sakhalin-2

105
Αυξάνει την συμμετοχή του ο όμιλος SCF στο έργο Sakhalin-2

Του Ελευθέριου Μαδεντζόγλου

Ο ρωσικός κολοσσός Sovcomflot επεκτείνει τη συνεργασία του με την Sakhalin Energy Investment Company Ltd καθώς η Sovcomflot θα διαθέσει μεγαλύτερο τμήμα του στόλου της για τις μεταφορικές ανάγκες της Sakhalin Energy. Πρόκειται για πλοία τύπου ice-class πολλαπλών χρήσεων που εξυπηρετούν τις πλατφόρμες της Sakhalin.
Οι Sovcomflot, Sakhalin Energy και Swire Pacific Offshore έχουν προβεί σε συμφωνίες που αφορούν την αγορά δυο πλοίων εφοδιασμού, τα οποία κατείχε η Swire Pacific και αγοράστηκαν από την Sovcomflot. Τα σκάφη αυτά θα χρησιμοποιηθούν για το project Sakhalin-2 και θα ναυλωθούν μακροχρόνια στην εν λόγω εταιρεία.
Σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, τα πλοία θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την παράδοση των προμηθειών και αναλώσιμων σε τρεις πλατφόρμες παραγωγής στη θάλασσα του Okhotsk.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα σκάφη θα είναι επίσης ικανά να παρέχουν υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας του προσωπικού.
Στο πλαίσιο του project Sakhalin-2 ο όμιλος SCF απασχολεί επίσης τρία δεξαμενόπλοια Aframax και σε συνεργασία με την ιαπωνική NYK Line, δύο δεξαμενόπλοια LNG, το καθένα με χωρητικότητα 145.000 κυβικά μέτρα. Όλα τα σκάφη αυτά βρίσκονται σε μακροχρόνιες συμβάσεις χρονοναύλωσης με τη Sakhalin Energy και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υδρογονανθράκων από το λιμάνι της Prigorodnoye σε χώρες της Ασίας-Ειρηνικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.