Η Samskip ενισχύει τη θέση της στη νορβηγική αγορά με την απόκτηση...

Η Samskip ενισχύει τη θέση της στη νορβηγική αγορά με την απόκτηση της Euro Container Lines

113
Η Samskip ενισχύει τη θέση της στη νορβηγική αγορά με την απόκτηση της Euro Container Lines

Η Samskip, μία παγκόσμια εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics, ανακοίνωσε την Δευτέρα 29 Αυγούστου την απόκτηση της Euro Container Lines (ECL) από το νορβηγικό όμιλο Wilson AS, με το τίμημα της εξαγοράς να αγγίζει τα € 2,5 εκατ. Ο στόλος της ECL (M/V ECL Challenger, M/V ECL Commander και M/V Berta) έχει παρουσία σε Αμβούργο, Μπρεμερχάφεν, Ρότερνταμ και νορβηγικούς λιμένες με ειδίκευση στη μεταφορά κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων αλλά και γενικών φορτίων.
Σε επίσημη ανακοίνωση της Samskip, σημειώνεται ότι στόχος της εταιρείας είναι μέσω της απόκτησης της Euro Container Lines η «ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στη νορβηγική αγορά» και κυρίως στην αγορά μεταφοράς κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων μεταξύ των κύριων αποθηκών της σε Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Ålesund (Νορβηγία).
Εκτιμάται ότι με την απόκτηση του στόλου της ECL η Samskip θα μπορέσει να αυξήσει τον όγκο των εμπορευμάτων που διακινεί προς τη Νορβηγία σε σημαντικό βαθμό, και από τα σημερινά επίπεδα των 55.000 να αγγίξει τα επίπεδα των 90.000 TEUs.
Να σημειωθεί ότι η Samskip πριν από λίγες εβδομάδες προχώρησε και στην απόκτηση του 50% των μετοχών της, επίσης, νορβηγικής Silver Green AS, με έδρα το Μπέργκεν, η οποία διαθέτει ένα στόλο 16 πλοίων-ψυγείων.
Η Samskip με έδρα στην Ολλανδία και ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους € 625 εκατ. αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών διεθνώς με γραφεία σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, σε Ασία και Αυστραλία, απασχολώντας 1.400 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Να σημειωθεί ότι με βάση τις τελευταίες έρευνες ο κλάδος των εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων (refrigerated containers ή reefers) αναμένεται να καταγράψει μεγάλη ανάπτυξη μέχρι το 2021, με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο να επιχειρούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν όψει ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού στο άμεσο μέλλον. Αυτός μοιάζει να είναι και ο λόγος που όχι μόνο η Samskip αλλά και εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Maersk Line, έχουν αποφασίσει ήδη από το 2015 να επενδύσουν στην επέκταση των στόλων τους με νέα σύγχρονα πλοία-ψυγεία αλλά και με χιλιάδες σύγχρονα εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία, με την έμφαση να δίνεται όχι μόνο στην αγορά της Ευρώπης αλλά και σε αυτή της Λατινικής Αμερικής, της μεγαλύτερης στον κόσμο.
ecl

Φωτό: nsa-hamburg.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.