Η ισχύς εν τη ενώσει: Tα κράτη του Αραβικού Κόλπου ενδυναμώνουν τις...

Η ισχύς εν τη ενώσει: Tα κράτη του Αραβικού Κόλπου ενδυναμώνουν τις εμπορικές τους σχέσεις

94
Η ισχύς εν τη ενώσει: Tα κράτη του Αραβικού Κόλπου ενδυναμώνουν τις εμπορικές τους σχέσεις

Σε πορεία ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων τους και υποστήριξης των τοπικών οικονομιών διαφαίνεται ότι προχωρούν με σταθερά βήματα τα κράτη του Αραβικού Κόλπου, με την πλήρη υποστήριξη και αρωγή του παλατιού στο Ριάντ.
Οι κατασκευαστικές εργασίες που θα αφορούν τις δύο νέες γέφυρες οι οποίες θα συνδέουν την Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας με το νησιωτικό Βασίλειο του Μπαχρέιν και τη χερσόνησο του Κατάρ αναμένεται να ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με δηλώσεις από υψηλούς αξιωματούχους του Σαουδαραβικού θρόνου προς τοπικά ΜΜΕ.
Η πρώτη νέα γέφυρα μήκους 40 χιλιόμετρων αναμένεται να κατασκευαστεί μεταξύ της περιοχής Al-Ahsa και τη νότιο νήσο του Μπαχρέιν. Η γέφυρα θα είναι σε απόσταση 380 χλμ από το Ριάντ. Η δεύτερη γέφυρα θα συνδέει την Al-Ahsa με τη χερσόνησο του Κατάρ, θα έχει 25 χιλιόμετρα μήκος και θα βρίσκεται σε απόσταση 425 χιλιόμετρα από το Ριάντ.
Οι προτεινόμενες κατασκευαστικές πρωτοβουλίες αφορούν το πλαίσιο μιας στενότερης μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών του Κόλπου οι οποίες παρουσιάστηκαν από εκπρόσωπους των τριών θρόνων στο Κατάρ, τον περασμένο Μάιο.
Στη γενικότερη στρατηγική της προώθησης της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας οι Σαουδάραβες ανακοίνωσαν επίσης νέα έργα στο λιμάνι Al Aqeer, στο λιμάνι Ras Qamees, και την κατασκευή διεθνούς αερολιμένα στην περιφέρεια Al Ahsa της Σ. Αραβίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.