Διαψεύδονται οι προβλέψεις του Πεκίνου για καλύτερες εμπορικές μέρες

Διαψεύδονται οι προβλέψεις του Πεκίνου για καλύτερες εμπορικές μέρες

79
Διαψεύδονται οι προβλέψεις του Πεκίνου για καλύτερες εμπορικές μέρες

Οι εξαγωγές της Κίνας πιθανώς να συνεχίζουν την υπάρχουσα αρνητική πορεία τους και για τους επόμενους μήνες και μάλιστα σε πιο έντονο πτωτικό ρυθμό από το 1,8 % της υπάρχουσας πτώσης σε σχέση με το 2015. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Long Guoqiang, αναπληρωτής διευθυντής του Development Research Center of the State Council σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.
Σύμφωνα με τον κ. Long, η υπάρχουσα ασθενής εξωτερική ζήτηση και ο νέος ανερχόμενος κρατικός προστατευτισμός πολλών χωρών της Δύσης και της Ασίας κατά της Κίνας επιβαρύνουν την αύξηση των εξαγωγών της χώρας. Η αύξηση του κόστους εργασίας βλάπτει επίσης την μέχρι πρότινος ανταγωνιστικότητα της Κίνας.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε στην ετήσια έκδοσή της τον Μάρτιο ότι το Πεκίνο θα προσπαθήσει να περιορίσει την πτωτική τάση ως προς του δείκτες και τους δυσοίωνους ρυθμούς ανάπτυξης του εξωτερικού εμπορίου για φέτος, αλλά δεν έθεσε συγκεκριμένους στόχους. Η πτώση στο εξωτερικό εμπόριο κατά 7% ανησυχούν το Πεκίνο που είχε αρχικά διαβλέψει καλύτερες μέρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.