Πυρκαγιά στο επιβατηγό «Caribbean Fantasy» στα ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο με 512...

Πυρκαγιά στο επιβατηγό «Caribbean Fantasy» στα ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο με 512 επιβαίνοντες

174
Πυρκαγιά στο επιβατηγό «Caribbean Fantasy» στα ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο με 512 επιβαίνοντες

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Αμερικανική Ακτοφυλακή, περισσότερα από 500 άτομα έχουν απομακρυνθεί από το επιβατηγό πλοίο «Caribbean Fantasy», στο οποίο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά και ενώ βρίσκεται μόλις ένα ναυτικό μίλι μακρυά από τις ακτές του Πουέρτο Ρίκο και συγκεκριμένα από το λιμάνι του Σαν Χουάν.
Στο πλοίο, που ταξίδευε από το Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας στο Σαν Χουάν, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιό του στις 07:45 τοπική ώρα.
Το «Caribbean Fantasy», με έτος ναυπήγησης το 1989 και μήκος 187 μέτρων, έχει πλέον με ασφάλεια εκκενωθεί από τους επιβάτες τους, χωρίς αναφορές για τραυματισμούς, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για ρυμούλκησή του και κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η διάσωση των επιβατών έγινε από σκάφη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής αλλά και από άλλα παραπλέοντα σκάφη που έσπευσαν να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THAIS LLORCA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.