Αύξηση των νέων παραγγελιών στα κινεζικά ναυπηγεία

Αύξηση των νέων παραγγελιών στα κινεζικά ναυπηγεία

226
Αύξηση των νέων παραγγελιών στα κινεζικά ναυπηγεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI), τα ναυπηγεία της χώρας κατά την διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του έτους έλαβαν συνολικά νέες παραγγελίες ύψους 17.680.000 dwt, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση των νέων παραγγελιών κατά 26,2% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015. Να σημειωθεί ότι από αυτές τις νέες παραγγελίες, ποσοστό 82,5% αφορά σε εξαγωγές.
Από την άλλη στην έκθεση της CANSI σημειώνεται ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, από συνολικά 51 κινέζικα ναυπηγεία ολοκληρώθηκαν ναυπηγήσεις ύψους 19,2 εκατ dwt, μέγεθος μειωμένο κατά 15,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Στελέχη της κινεζικής ναυπηγικής αγοράς τονίζουν ότι παρά την αύξηση των νέων παραγγελιών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας βιώνει ακόμα περίοδο ύφεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2017, με πολλά ιδιωτικά ναυπηγεία να εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία τους επόμενους μήνες, ενώ μόνο εντός του περασμένου έτους, περισσότερες από 20 ιδιωτικές ναυπηγικές μονάδες χρεοκόπησαν.
Να σημειωθεί, ότι ενώ τα κινεζικά ναυπηγεία βλέπουν σημαντική αύξηση στις νέες παραγγελίες, από την άλλη τα ναυπηγεία στην Ιαπωνία και κυρίως στη Νότια Κορέα «βλέπουν» μεγάλη μείωση στις νέες παραγγελίες, επιτρέποντας στην Κίνα να παραμένει κυρίαρχος στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά.

Φωτό: www.mhi-global.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.