Τέσσερις γίγαντες κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας (infographic)

Τέσσερις γίγαντες κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας (infographic)

537
Τέσσερις γίγαντες κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας (infographic)

Η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας ανθεί και το μέλλον διαγράφεται άκρως αισιόδοξο. Μόνο στην Ευρώπη το 2015 σχεδόν 6,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αγοράσουν ένα πακέτο κρουαζιέρας, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση σε σχέση με τα μεγέθη του 2014 κατά 3,1%, με τη μεγαλύτερη ομάδα Ευρωπαίων επιβατών κρουαζιέρας να προέρχεται από την Γερμανία.
Όμως ραγδαία ανάπτυξη αναμένεται να καταγράψει και η αγορά της κρουαζιέρας στην Κίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου προβλέπεται μέσα στην επόμενη πενταετία μία αύξηση των μεγεθών της κινέζικης αγοράς κρουαζιέρας σε ποσοστό άνω του 220%.
Οι εταιρείες προχωρούν σε ναυπηγήσεις ολοένα και περισσοτέρων πλοίων έτσι ώστε να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση, ενώ το 2016 βρίσκει την αγορά κρουαζιέρας με 10 νέα πλοία.
Από τα πιο γνωστά και καθιερωμένα ονόματα εταιρειών κρουαζιέρας είναι η Aida, η MSC, η Royal Caribbean και η Cunard. Από την άλλη υπάρχουν και εταιρείες όπως η Norwegian Cruise Line ή η Holland America Line, που αναπτύσσονται γοργά και επιδιώκουν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά.
Όμως ποιές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου; Και ποιά εταιρεία ανήκει σε ποιόν όμιλο;
Στο γράφημα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

cruise infographic

Φωτό: flickr.com/Connie Ma

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.